מזל טוב!
ילדת ואת מניקה
אולי התמודדת עם קשיים ואולי הכל הלך חלק.
בין אם לקחת 3 חודשים או חצי שנה, חופשת לידה עוברת במהרה
ועכשיו השאלה – איך לחזור לעבודה ולשמר הנקה?
דברים שכדאי להתכונן אליהם מראש
מה מתאים לך – שאיבות או מתן תמ”ל? בהנתן והתינוק קטן מ9 חודשים, הוא לא יוכל לאכול רק מוצקים בגן )וגם ב9 חודשים הרוב יצטרכו גם הזנה בחלב אם או תמ”ל(. אם תחליטי לשאוב )וזה אפשרי!( מומלץ להתכונן לכך מראש. בניית לו”ז נכון של שאיבות ורכישת מוצרים שיתמכו בהחלטה שלך הם סוד של שאיבה מוצלחת בעבודה .
בחירת המשאבה המתאימה – אין משאבה אחת שמתאימה לכולן, זה תלוי מאוד בסוג העבודה שלך, כמה זמן תפרדי מהתינוק, גיל התינוק ועוד. ההבדל בין כמות החלב השאוב וכמות הזמן הנדרשת לשאוב אותו יכולה להיות עצומה! בין מילוי בקבוק ב10 דקות לבין חצי בקבוק בחצי שעה. לכן חשוב מאוד לבחור את המשאבה המתאימה לך .
הכנת בנק החלב. בנק החלב הוא הסטוק שתקפיאי לפני שתחזרי לעבודה. חשוב לי להזהיר אותך. לפני שמכינים סטוק כזה צריך להבין האם יש צורך בו. התשובה תלויה בפרמטרים רבים: בגיל התינוק, בסוג העבודה שלך ובהחלטה והיכולת שלך לשאוב במהלך יום עבודה. כדאי גם לבדוק האם התינוק שלך מוכן לשתות חלב קפוא. בנוסף אל תתפתי ליצור סטוק מרשים של חלב. אמהות רבות ממלאות מקפיא שלם ולאחר מכן זורקות חלב פג תוקף. לא חבל?
כמה לשמור בכל שקית? יש אמהות שיצליחו לשאוב על ההתחלה כמויות גדולות של חלב והן ממלאות את השקית עד הסוף כדי שלא יחסר. ממליצה מאוד לא להכין מנות גדולות מידי כי כנראה שחלק מהחלב ישפך. במקום זה תכיני מנות של 90-60-30 מ”ל. כך אם 90 לא יספיק לתינוק, הוא יוכל לקבל השלמה של 30 או 60. כאשר תראי כמה התינוק הספציפי שלך אוכל מבקבוק )יקח זמן עד שיתרגל ויגיע לכמות המתאימה לו(כבר תדעי להכין לו מנות מדויקות. רוב התינוקות יאכלו בין 150-90 מ”ל חלב אם שאוב כאשר המנה הממוצעת היא 120 מ”ל. שאבת 150? תפרידי לשקית של 90 ושקית של 60 או תכיני שקית של 120 ותשאירי 30 בצד. תוכלי לערבב את הכמות הקטנה עם השאיבה הבאה שלך .
אין צורך להרעת התנאים בבית כדי לעשות הכנה לגן. לפעמים אפשר לשמוע עצות להפסיק להניק הנקה מלאה ולשלב תמל או שאוב חודש לפני שחוזרים לגן וגם לא להרדים בהנקה כדי שהתינוק יהיה מוכן לגן. אין צורך בכך. הרי את לא תתחילי לבשל גרוע רק כדי שהילד שלך יתרגל לאוכל נוראי בצבא, נכון? לא תרכשי מזרון דק ולא נעים רק כי כנראה הוא ישן על אחד כזה במעונות באוניברסיטה. בית וגן הם מקומות שונים, גננת ואמא הם אנשים שונים. יש צורך בהכנה לגן אבל היא לא קשורה להרעת התנאים בבית .
שיתוף הממונים עליך. לפעמים נושא השאיבות הוא נושא מביך, במיוחד אם המנהל הוא גבר או אישה שלא הניקה. ממליצה בחום לגשת לעניין עם אופטימיות זהירה. לשתף לגבי חשיבות המשך ההנקה בעיניכן ולבוא עם ראש פתוח ובקשה לעזרה איך אפשר להגיע למצב שבו תוכלי לעבוד בנינוחות ולשלב שאיבות בעבודה. את לא חייבת לשבור את הראש לבד, יכול להיות שהמנהל שלך יפתיע אותך! מקסימום אם תתקעי בחוסר הבנה, זה לא יותר גרוע מלהתמודד עם האתגר לבד ואולי זה יתן מוטיבציה והזדמנות למצוא עבודה חדשה שבה יקבלו אותך עם כל המקצועיות שלך וגם כאמא מניקה .
חוששת לחזור לעבודה ורוצה לשמר את ההנקה?
1. את יוצאת לעבוד ורוצה להבין: האם חייבים לשאוב? באיזה מקרים כן ומתי כבר לא?
2. מה ישתנה בהנקה שלך לאחר תחילת העבודה? למה לצפות מהתינוק?
3. כמה מנות חלב התינוק שלך צריך לגן? כמה חלב לשמור בכל שקית?
4. איך שואבים מנה בצורה נוחה, מהירה וקלה?
5. איך נותנים בקבוק לתינוק שלא מוכן לקחת?
6. מה לעשות אם את לא יכולה או רוצה לשאוב?