הימים החמים של הקיץ כבר כמעט הסתיימו.
הגשמים הראשונים כבר הגיעו.
הימים מתקצרים והחורף מתקרב.
עוד מעט נעבור לשעון חורף, נזיז את המחוגים של השעון שעה אחת אחורה, כלומר נרוויח שעת שינה נוספת.
בתאוריה זה נשמע מעולה, לא?
גם שינוי כזה דורש הסתגלות שלנו וגם של הילדים.
טיפים להקלה על המעבר לשעון חורף
1. חשיפה לשמש – חשיפה לאור השמש במהלך היום ולקראת השקיעה תעזור לגוף לווסת ייצור הורמון מלטונין העוזר בהרגעה והרדמה.
מלטונין הוא הורמון המופרש מבלוטת האצטרובל. תפקידו הוא לווסת את תגובות הגוף לשינויים ברמות האור במהלך היממה. הוא ממלא תפקיד חשוב בתהליכי שינה ובהסדרת השעון הביולוגי.
2. עמעום אורות בשעה טבעית – לפעמים דווקא כששעות היום מתקצרות אנחנו דואגים לתאורה לבנה חזקה בבית, ביום ובערב. ממליצה לכם להקפיד על עמעום אורות בערות השקטה ומחבקת לפני השינה כדי לאותת לילד שלילה מגיע ועוד מעט יגיע זמן להרדם. כשמדובר בפעוטות הערות השקטה נמשכת בסביבות שעה לפני ההשכבה. כמובן שבזמן ערות עדיף לדאוג לתאורה נעימה ומעוררת, במיוחד אם הבית שלכם חשוך מטבעו.
3. רגיש לשינויים – אם אתם חוששים שהתינוק רגיש מאוד לשינוי שיגרה – קחו לכם כמה ימים בשביל שינוי עדין יותר. הזיזו את השיגרה כל פעם ברבע שעה עד שתעברו לשיגרה החדשה התאומת את שעון חורף. לפעוטות ניתן להזיז את השיגרה גם בחצי שעה כל פעם.
4. הבעיה הקלאסית: התעוררות מוקדמת. אחת הבעיות במעבר לשעון חורף היא יקיצה מוקדמת. השעה שש הופכת לחמש בבוקר ואם התינוק ימשיך להרדם בשעה הישנה הוא בעצם יקום שעה קודם. איך להמנע מכך?
- החשכה טובה של החדר כך שלא יתעורר מקרני השמש הראשונות.
- שימו לב שהזזתם את שעת ההרדמה. כלומר אם עכשיו התינוק נרדם בשעה 19:00, אחרי המעבר לשעון חורף הוא עדיין צריך להרדם ב19:00 ואל תקדימו את השעה ל18:00. השעון זז אבל כמות שעות השינה שהתינוק זקוק להם, היא דומה.
- הקפידו על אקטיביות במהלך היום למילוי כוס העייפות. בחורף אנחנו נכנסים באופן טבעי למצב ישנוני יותר. הגשם, האפרוריות באוויר אינם מעודדים חקירה ויציאה לטיולים. תחשבו על מקומות בהם התינוק יוכל לפרוק אנרגיות, במיוחד כשמדובר בפעוט מעל גיל שנה.
רוצים לקבל עדכונים על כתבות חדשות, הרלוונטיות לגיל התינוק שלכם? הרשמו לעיתון הורות מחבקת:
מאחלת לכם מעבר קל לשעון חורף
ושינה טובה לתינוק ולמשפחה כולה!
אלכסנדרה